Pro Audile Oy perustettiin syksyllä 1992 ja jo syyskuussa tehtiin ensimmäinen osanauhoitus Helsingin Juniorijousien levylle Roihuvuoren kirkossa. Ensimmäinen varsinainen levytys oli Juhani Lagerpetzin ”Hammer Klavier” Finlandia Recordsille lokakuussa 1992. Tuottajana ja tuotantopäällikkönä toimi tuolloin Jari Tiessalo. Tätä seurasi Turun kaupunginorkesterin levytykset ja pian  Pro Audile sai huomattavan roolin klassisen musiikin tallentamisessa tehden lähes kaikki Finlandia Recordsin äänitykset.

Samaan aikaan alkoi myös ystävyys ja yhteistyö kapellimestari-saksofonisti-tuottaja Pekka Savijoen kanssa yhteisen yrityksen merkeissä. Pekkaa voisinkin monella muotoa pitää musiikillisena oppi-isänäni. Ensimmäiset opit äänityksen saloihin antoi kuitenkin Robi de Godzinsky,  jonka palveluksessa ehdin olla melkein neljä vuotta perehtyen klassisen musiikin tallentamisen saloihin.

2000-luvun alussa Pro Audile laajensi toimintaansa myös äänentoiston puolelle. Markkinoilla oli laadukkaasti tehdylle äänentoistolle selvää kysyntää.

Vuoden 2005 paikkeilla toiminta laajentui jälleen, kun sain mahdollisuuden edustaa merkittävää mikrofonimerkkiä Suomessa. Sen jälkeen olen saanut myös muita laadukkaita merkkejä edustettavaksi ja myytäväksi. Tämä tukee vahvasti äänitys- ja äänentoistopalvelun tarpeita niin laitekoulutuksen kuin kalustonkin ajanmukaisuuden kannalta.

Yrityksen toiminta laajentui vuonna 2008 konserttitaltiointien videoimiseen ja kuvaohjaamiseen. Yrityksessä oli jo vankka näkemys ja osaaminen musiikista, ja sen visuaalinen toteuttamien istui hyvin kuvioon.

Avita ry on toimialaliitto, jonka jäsenistö koostuu AV- tekniikan merkitttävimmistä osaajista Suomessa. Avita on perustettu vuonna 1987.

Vantaan Yrittäjät on vantaalaisten pk-yritysten edunvalvontajärjestö, joka juhlii tänä vuonna 30. toimintavuottaan.

Pro Audile mukana myös:

Äänielämyksiä.

Pro Audile Oy

Kuva: Ronny Teufert

Audio Engineering Society