Referenssit

Ammattilaisten
    kommentoimaa.

Laura Heikinheimo

Olen työskennellyt Matti Heinosen kanssa vuodesta 1994 ja toiminut tuottajana useilla kymmenillä hänen äänittämillään levyillä. Yhteistyömme on aina sujunut joustavasti ja hyvässä ammatillisessa hengessä. Matti Heinonen omaa korkean työmoraalin ja ammattitaidon ja hänen äänityskalustonsa on erittäin  korkealaatuinen. Heinosella on kyky keskustella rakentavasti sekä tuottajan että taiteilijoiden kanssa, mikä on erittäin  tärkeää levytyksen hyvän ilmapiirin syntymisen kannalta. Häneen voi luottaa aikataulujen pitämisen ja korkealaatuisen lopputuloksen suhteen. 

Levytuottaja

Jari Tiessalo

Matti Heinonen ja Pro Audile Oy on tehnyt suurimman osan yhtiömme klassisten levyjen äänityksistä - yhteistyömme on kestänyt jo yli 10 vuotta. Ammattimaisessa äänilevytoiminnassa äänittäjän ammattitaito, joustavuus sekä kaluston laatu on sanomattakin tärkeää ja itsestään selvää. Se mitä olen eniten arvostanut Matti Heinosessa näiden itsestäänselvyyksien ohella on luotettavuus, sanansa pitäminen ja aikataulujen noudattaminen ja niissä pysyminen, olipa kysymyksessä sitten koti- tai ulkomainen äänityskeikka

Tuotantopäällikkö, Finlandia Records

Pasi Hyökki

Olen tehnyt henkilökohtaista yhteistyötä Matti Heinosen (Pro Audile) kanssa jo vuodesta 1998 lähtien Lauluyhtye Tallan äänitysten yhteydessä. Poikkeuksellisen antoisaksi työskentelyn Matin kanssa on tehnyt erinomaisen sujuvan ammattitaidon lisäksi hänen ennakkoluuloton asenteensa uusien esittäjistöä ja musiikkia tukevien ratkaisujen löytämiseksi sekä väsymätön viimeistelyvalmius. Siksi olikin itsestään selvää valita Matti Heinonen / Pro Audile myös ensimmäisen, keväällä 2005 ilmestyvän EMO Ensemblen upouutta suomalaista kuoromusiikkia sisältävän levyn äänittäjäksi.

Kuoronjohtaja ja sopranista

EMO Ensemblen ja

Lauluyhtye Tallan taiteellinen johtaja

Rita Varonen

Olen tehnyt konserttiäänityksiä sekä kilpailunauhan äänityksen Matti Heinosen kanssa. On ollut ilo todeta kuinka paljon auttaa kuoronjohtajaa kun voi luottaa äänittäjän ammattitaitoon. Mikrofonien laittaminen paikalle sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Kun teemme 10 eri ottoa, helpottaa suuresti kun äänittäjä sanoo: "Kuuntele otto 5 ja 7, ne ovat parhaat ", eli huonoja ottoja ei tarvitse enää kuunnellakaan ja se säästää johtajan aikaa. Matti tarkkaan kirjoittaa tiedot kappaleista äänityksen aikana sekä kertoo oman mielipiteensä niistä. Äänite tulee sovittuna aikana (eikä viikkoja myöhässä) ja äänityksen laatu on erinomainen, kuoron sointi on kuulas.

Dipl. kuoronjohtaja amk-n lehtori

Jorma Panula

Minulla on kunnia tuntea Matti Heinonen monissa äänitystilanteissa ja aina hän on tilanteen tasalla niin ammattilaisten kuin harrastajienkin kesken. Ymmärtävänä, nopeana ja miellyttävänä yhteistyökumppanina hän luo luotettavan ilmapiirin. Parempaa ja monipuolisempaa ammattilaista en ole Suomessa tavannut.

Akateemikko

REFERENSSIT

Levytyksiä

Elokuvamusiikkia mm.

 1. -Pekko ja unissakävelijä

 2. -Minä ja Morrison

 3. -Aleksis Kiven elämä (Jussi ehdokas parhaasta musiikista)

 4. -Näkymätön Elina (Berliinin elokuvajuhlilla paras lasten- ja nuortenelokuva)

Oopperaproduktioita mm.

 1. -Täyttyneiden toiveiden maa (Kymi Sinfonietta)
  Alba-Records

 2. -Riddaren och Dragen (Turun Philharmonia)
  BIS

 3. -Daniel Hjort (Turun Kaupunginorkesteri)
  Finlandia Records

Levyttäneitä orkestereita mm.

 1. - Helsingin Kaupunginorkesteri

 2. - Turku Philharmonia

 3. - Royal Stocholm Philharmonic Orchestra

 4. - Sinfonia Varsovia

 5. - Tapiola Sinfonietta

 6. - Kuopion Kaupunginorkesteri

 7. - Avanti!

 8. - Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

 9. - Lapin Kamariorkesteri

 10. - Suomalainen Kamariorkesteri

 11. - Virtuosi di Kuhmo

 12. - Kaartin Soittokunta

 13. - Kymi Sinfonietta

 14. - Mikkelin Kaupunginorkesteri

 15. - Jyväskylä Sinfonia


Levyttäneitä kuoroja mm.

 1. - YL, Ylioppilaskunnan laulajat

 2. - EMO Ensemble

 3. - Lauluyhtye Talla

 4. - Laulumiehet

 5. - Mieskuoro Sirkat

 6. - Resonus

 7. - Jyväskylän Naislaulajat

 8. - Cantinovum

 9. - Leppävaaran kirkon kamarikuoro

 10. - Candomino

 11. - Ortodoksinen Kanttorikuoro

 12. - Tapiolan kuoro

 13. - Klemetti-Opiston Kamarikuoro

 14. - Discantus

 15. - Espoon Laulu

Levyttäneitä solisteja mm.

 1. - Arto Noras

 2. - Tuija Hakkila

 3. - Ismo Eskelinen

 4. - Monica Groop

 5. - Jouko Harjanne

 6. - Mari Palo

 7. - Jaakko Ryhänen

 8. - Anu Komsi

 9. - Izumi Tateno

 10. - Anssi Karttunen

 11. - Kalevi Kiviniemi

 12. - Ralf Gothóni

 13. - Seeli Toivio

 14. - Uli Korhonen


Tuottajia mm.

 1. -Laura Heikinheimo

 2. -Pekka Savijoki

 3. -Kari Pappinen

 4. -Juha Holma

 5. -Matti Apajalahti

 6. -Seppo Siirala

 7. -Mikko Heiniö

 8. -Mats Engström

 9. -Michael Ponder

 10. -David Mottley

Juha Holma

Olen ollut useissa levytysproduktioissa tekemisissä Matti Heinosen kanssa sekä taiteellisen tuottajan että kuoronjohtajan roolissa. Arvostan Heinosen asiantuntemustaan äänittäjänä, mutta myös hänen joustavuuttaan ja keskustelukykyään äänitystilanteissa. Johtajan, tuottajan ja äänittäjän kanssa haetaan aina huolellisesti kaikkia miellyttävä äänikuva. Äänikuvaltaan hallitun kokonaisuuden ovat maininneet myös äänitettä arvioneet kriitikot.

Levytuottaja

Ralf Gothóni

On ollut suuri ilo tehdä yhteistyötä Matti Heinosen kanssa! Tuloksissa ei ainakaan äänitysten puolesta ole kritiikille sijaa...
Matti on alansa taiturina luotettava ja rauhallisella tavalla inspiroiva partneri. Hänellä on kyky löytää avara mutta selkeä orkesterisointi ja samalla säilyttää yksityisten instrumenttien intimiteetti. 
Eräs muusikon kannalta merkittävä asia on Matin nopeus äänitysten rakentamisessa; ei tarvitse pelätä että soittamisen intohimo pääsee äänen etsinnän takia jäähtymään.

Pianisti ja kapellimestari

Pasi Eerikäinen

Matti Heinonen on todellinen äänittämisen ammattilainen. Erityisen otettu olen hänen kyvystään tallentaa soiton pienimmätkin sävylliset yksityiskohdat. Hän on kuin kuvanveistäjä, joka muovaa soittajasta auditiivisen muotokuvan kaikkine piirteineen. Matka sound check'stä masteriin eteni vaivatta yhteissoitollisessa hengessä. Voisipa sanoa, että Matti on kolmas muusikko levyllämme.

Radion Sinfoniaorkesterin viulisti